Vakantie Canarische Eilanden

Een vakantie naar de Canarische Eilanden
De Canarische Eilanden is een archipel die ontstaan is door diverse vulkaanuitbarstingen en bestaat uit 7 grote eilanden: La Palma, La Gomera, El Hierro, Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura. Daarnaast zijn er nog wat kleinere eilanden die horen bij de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep is dus feitelijk ontstaan door de kracht van de natuur. Het landschap op de Canarische Eilanden is ontzettend divers en indrukwekkend, maar de geschiedenis en het verhaal erachter is wat het uiteindelijk zo bijzonder maakt. Een vakantie op een van de Canarische Eilanden zal u zeker doen verbazen en is een ervaring die u niet gauw zult vergeten. U bevindt zich in een compleet andere wereld en dat alles op slechts 4 uurtjes vliegen vanaf Nederland.

Cultuur en natuur tijdens uw vakantie op de Canarische Eilanden
De Canarische Eilanden brengen een hele geschiedenis met zich mee, welke u kunt gaan ontdekken tijdens een vakantie naar een van de Canarische Eilanden. Lanzarote en Fuerteventura zijn maar liefs 18 miljoen jaar geleden ontstaan door het uitbarsten van vulkanen en eilanden als Tenerife en La Palma zijn tot op heden nog steeds vulkanisch actief. De flora en fauna op de Canarische Eilanden zijn een bezienswaardigheid op zich en de landschappen zijn op ieder eiland heel divers.  U vind er woestijn en bergen, maar ook stranden en subtropische wouden zijn te vinden op uw vakantie naar de Canarische Eilanden.

Er zijn verschillende manieren om de eilanden te verkennen tijdens uw vakantie. Met excursies als een wandeling over een vulkaan, wijntours of een bezoek aan de prachtige grotten krijgt u een geweldige impressie van deze archipel. Ieder eiland heeft haar eigen tradities en specialiteiten die de lokale Spaanse bevolking graag in stand wilt houden. Zo staat Tenerife bijvoorbeeld bekend om de prachtige handgemaakte potten en vind u op Gran Canaria de mooiste borduurwerken.

Het weer op de Canarische Eilanden
Wanneer u een vakantie naar de Canarische Eilanden boekt, geniet u van een heerlijk klimaat en aangename temperaturen het hele jaar door. De Spaanse Canarische Eilanden horen dus bij Spanje, maar zijn gelegen voor de kustlijn van Marokko en de Westelijke Sahara. Hierdoor profiteert deze eilandengroep van een heerlijke warme luchtstroom en is het verschil qua temperatuur in de wintermaanden ten opzichte van de zomermaanden minimaal. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 20 graden. Naast de vele bezienswaardigheden tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden is het dus ook zeker aan te raden om hier en daar een heerlijke stranddag in te plannen. Juist de combinatie van strand, activiteiten en geschiedenis maakt de Canarische Eilanden een heerlijke en zeer populaire vakantiebestemming voor zomer en winter.

Een wintervakantie naar de Canarische eilanden
Door het subtropische klimaat en de invloeden uit de Afrikaanse woestijnen zijn de Canarische Eilanden een perfecte bestemming voor een overwintervakantie. De temperaturen blijven gedurende het hele jaar zeer aangenaam. Het begrip overwinteren is vooral bij de seniorengroep een grote trend. Gepensioneerde ouderen kiezen ervoor om de kou te ontvluchten en de inname van vitamine D op een natuurlijke manier tot zich te nemen met een vakantie naar een warme bestemming in bijvoorbeeld Spanje of Portugal. De Canarische Eilanden zijn hier tevens uitermate geschikt voor en een (winter)vakantie naar de Canarische Eilanden wordt dan ook steeds populairder. Bent u ook benieuwd naar de opties voor een wintervakantie naar de Canarische Eilanden? Neem dan contact met ons op. Wij doen u graag een voorstel.

De Canarische Eilanden bij SolFly
De Canarische Eilanden bestaan in totaal uit 7 grote eilanden. Bij SolFly heeft u de keuze uit 4 verschillende eilanden. Een vakantie naar de Canarische Eilanden bij SolFly kan zijn op Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria of Fuerteventura. Mooie accommodaties worden persoonlijk voor u geselecteerd en hebben allen een zeer gunstige ligging en fijne faciliteiten. Geef uw wensen door aan ons ervaren serviceteam en samen komen we tot een prachtige vakantie naar de Canarische Eilanden op maat!

Uw selectie


Vertrekdatum

Sterclassificatie