Vakantie Zakynthos

Een vakantie weg van de massa
Zakynthos is een geweldig vakantie-eiland wanneer u uw vakantie buiten het massatoerisme wilt doorbrengen en simpelweg op zoek bent naar een prachtige omgeving en hier en daar een leuke excursie. Het Griekse eiland Zakynthos straalt rust en ontspanning uit en de afwisselende excursiemogelijkheden dragen bij aan een zeer geslaagde vakantie. Hoewel het eiland bekend staat om de rust en mooie omgeving is er genoeg te doen. Zo plant u een dag van uw vakantie op Zakynthos in om de kloosters van het eiland te bekijken of brengt u een bezoek aan de beroemde “Blauwe Grotten”. Er worden diverse boottours aangeboden, maar wanneer u de grotten op hun mooist wilt zien, neemt u dan een duik is het helderblauwe zeewater en bekijk ze vanaf daar. Een leuk feitje: wanneer u bij de grotten in het water bent, kleurt uw huid volledig helderblauw. Een echte aanrader!

Een strandvakantie op Zakynthos
Zakynthos is een perfecte bestemming wanneer u toe bent aan een strandvakantie. De rust op Zakynthos is mede zichtbaar door de heerlijke stranden en het daarbij horende azuurblauwe zeewater. De plek waar dit het meest tot de verbeelding spreekt is Navagio Bay. Dit is tevens de meest gefotografeerde baai van het eiland en zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie op Zakynthos. Het beroemde scheepswrak van Zakynthos is in deze baai te vinden. In contrast met het witte zandstrand, de grijsgroene rotsen en het helderblauwe zeewater voelt deze plek als een paradijsje. Wanneer u op vakantie bent op Zakynthos, plan dan zeker een dag in om deze bijzondere plek met eigen ogen te zien. Een geluksmomentje is gegarandeerd.

Niet alleen toeristen zijn vaste gasten van de stranden op Zakynthos. Dit Griekse eiland staat onder andere bekend om de Caretta Caretta Schildpad. Deze schildpaddensoort behoort tot een van de grootste en bevinden zich voornamelijk aan de zuidkant van Zakynthos. Wanneer u gaat snorkelen of duiken is de kans groot dat u er eentje tegenkomt. De zuidelijke stranden van Zakynthos worden dus ook door deze schildpadden druk bezocht om hier hun eieren in het zand te leggen. De stranden worden streng bewaakt en in sommige gevallen kan het voorkomen dat de stranden worden afgezet, voor respect en rust voor deze dieren.

Zakynthos-Stad
Zakynthos-Stad is de hoofdstad van Zakynthos. Door een heftige aardbeving in 1953 is het grootste deel van deze stad geruïneerd. De stad is opnieuw opgebouwd in klassieke stijl, wat deze stad maakt tot een excursie op zich. U vindt er prachtige kerken met indrukwekkende klokkentorens, mooie straten met diverse winkeltjes en restaurantjes en grote pleinen. De haven van Zakynthos is aan de rand van de stad te vinden. Hier wordt elke dag opnieuw de vis vers voor u binnengehaald en geniet u van een mooi uitzicht. Vanaf de haven in Zakynthos-Stad worden er diverse bootverbindingen aangeboden.
En niet te vergeten: bij een geslaagde vakantie op Zakynthos hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Zakynthos heeft tal aan leuke restaurantjes waar u geniet van de Griekse kaart: heerlijk bereidde gyros, de beroemde moussaka of een frisse tzatziki salade. Bij de koffie een glaasje ouzo en uw Griekse avond is compleet.

Een vakantie naar Zakynthos bij SolFly
Bent u ook enthousiast geworden over een vakantie naar Zakynthos? SolFly heeft een groot aanbod in mooie accommodaties voor uw vakantie op Zakynthos. Misschien dat u al een accommodatie heeft gezien die aansluit op uw wensen en behoeften, of misschien dat u toch liever uw wensen bij ons neerlegt en advies wilt ontvangen. Wij helpen u graag bij het vinden van een mooie vakantie naar Zakynthos. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen.

Uw selectie

Selectie leegmaken

Vertrekdatum

Sterclassificatie

Pagina 1 van 2