Vakantie Corfu

Een actieve vakantie op Corfu
Corfu is een Grieks eiland gelegen in de Ionische zee, vlak voor de kust van Albanië. Het landschap op Corfu is afwisselend en biedt u daarom diverse actieve excursiemogelijkheden. Het noorden van het eiland heeft een bergachtig landschap. Hier maakt u mooie wandelingen en geniet u van de groene omgeving. Door middel van de prachtige baaien, witte stranden en blauw zeewater aan de noordkust van Corfu wordt een bijzonder contrast gecreëerd. Meer richting het binnenland van Corfu veranderen de bergen langzaam maar zeker in heuvels en zijn er tal van pittoreske dorpjes te vinden. Wanneer u het zuiden van dit Griekse eiland bezoekt, zult u merken dat de heuvels vrijwel alleen in de verte nog te zien zijn. Het zuiden van Corfu staat vooral bekend om de vele olijfbomen en rustgevende natuur. Corfu is een bestemming waar wandelen, watersporten, fietsen, duiken en cultuur snuiven centraal staan. Er is genoeg te doen! Hoe gaat u de dagen van uw vakantie op Corfu invullen?

Tips voor uw vakantie op Corfu
Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden op Corfu die u gezien moet hebben wanneer u hier op vakantie bent. Wij van SolFly geven u een top drie. Allereerst: Corfu-Stad. Corfu-Stad is een typisch Griekse stad, met een authentieke sfeer en diverse monumentale gebouwen. Zo brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan de Agio Spyridon kerk, het Esplanade Plein of diverse musea. Daarnaast is zowel het oude als het nieuwe fort zeker een bezoekje waard en maakt u een wandeling over de boulevard langs de haven van Corfu. Op nummer twee staat het Achillion Paleis; ook wel bekend als het paleis van Prinses Sissi. Duik in de geschiedenis en ontdek het verhaal van deze oorspronkelijk Oostenrijkse prinses. Tot slot is het zogenaamde “Muizeneiland”, gelegen in het plaatsje Kanoni, een grote trekpleister voor de meeste toeristen. Het is dan ook een monument wat u gezien moet hebben wanneer u vakantie viert op Corfu. Uiteraard zijn er nog vele andere leuke uitstapjes in te plannen voor uw vakantie op Corfu. Ga zelf op onderzoek uit en huur bijvoorbeeld een auto of fietsen. Zo ontdekt u op een leuke en verrassende manier heel het eiland.

Stad en strand tijdens uw vakantie
Corfu is een eiland waar stad en strand goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Naast Corfu-Stad zijn er zeker nog andere leuke plaatsjes en pittoreske dorpjes op het eiland te vinden. Wij raden het zeker aan om deze te bekijken tijdens uw vakantie op Corfu. Mocht u een lange vakantie hebben op Corfu, dan kunt u er heel wat bekijken. Maak er bijvoorbeeld een citytour van en bezoek plaatsjes als het schilderachtige Benitses of het verkoelende Paleopolis. Maar ook oude traditionele bergdorpjes als Strinilas en Palia Perithia zijn een bezoek meer dan waard.

Door diverse activiteiten of juist niet-activiteiten met elkaar te combineren, haalt u alles uit uw vakantie op Corfu. Zo is het naast leuke excursies en dorpsbezoekjes ook heel fijn om af en toe rust te pakken en bij te komen op een mooi strand met uitzicht op de zee en het prachtige landschap van Corfu achter u. De westkust van Corfu is hier uitermate geschikt voor en staat bekend om de mooiste lange zandstranden. Wilt u liever naar een wat rustiger strand, kijkt u dan eens aan de noordkant, meer richting het oosten van het eiland. Hier vind u rustige kiezelstranden en de baaitjes zijn nog mooier!

Uw vakantie naar Corfu bij SolFly
Een vakantie naar Corfu boekt u bij SolFly! Wij beschikken over prachtige accommodaties en eventueel in overleg met onze lokale agenten bekijkt u de mogelijkheden en kiest u voor leuke excursies om uw vakantie compleet te maken. SolFly biedt vele accommodaties in bekende en centraal gelegen plaatjes als Dassia en Gouvia. Als wij u een tip mogen geven, kijkt u dan eens bij appartementen Maria. Dit gezellig appartementencomplex biedt u een comfortabel verblijf, omgeven door groen en is van fijne faciliteiten voorzien.

Uw selectie

Selectie leegmaken

Vertrekdatum

Sterclassificatie

Pagina 1 van 4