Maatschappelijk verantwoord toerisme 

Wij als SolFly houden bij het samenstellen van onze reizen rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur. Dit doen wij zodat de vakantie niet alleen nu bijzonder is, maar dat het ook voor toekomstige generaties bereikbaar blijft om aantrekkelijke bestemmingen te blijven bezoeken.

Duurzaam toeristisch ondernemen (DTO) wordt ook sterk ondersteund door onze brancheorganisatie ANVR want wij in de reisbranche hebben allemaal de verantwoordelijkheid om de continuiteit te waarborgen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooie ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming, voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen. SolFly is aangesloten bij branchevereniging ANVR en voldoet aan de ANVR-DTO verplichting.

SolFly heeft als speerpunt regionaal vliegen, wij bieden in totaal 16 airports aan verdeeld over Nederland, België en Duitsland. Regionaal vliegen betekent vertrekken dichtbij uw woon- of verblijfplaats en daardoor minder belasting van het wegennet en minder uitstoot van vliegverkeer boven Nederland. Al ruim 2/3 van onze klanten boekt regionaal, bovendien bespaart u eventueel ook nog flink op de parkeerkosten en u bent sneller weer thuis bij terugkomst. Dat noemen wij : vliegen vanuit de achtertuin !

Reispapieren en bevestigingen versturen wij alleen nog maar per mail, waardoor heel wat bomen gespaard blijven. Onze accommodaties selecteren wij op zorgvuldig milieubeleid, zoveel mogelijk laagbouw, een groene omgeving, vlakbij strand en zee en persoonlijke betrokkenheid van de eigenaar.

Wij bieden maar een beperkt aantal all inclusive accommodaties aan. Daarmee hopen wij dat onze reizigers zoveel mogelijk gebruik maken van lokale diensten, zoals restaurants, excursies, supermarkten etc. Lokale service zetten wij functioneel in. In een zinvolle situatie verlenen wij graag service ter plaatse. Onnodige bezoeken zonder concrete afspraken worden niet meer gemaakt, zodat er minder gebruik wordt gemaakt van scooters en auto's op de vakantie bestemmingen. Transfers ter plaatse worden zo doelmatig mogelijk en direct naar de accommodatie gemaakt, veelal met een minibusje en op verzoek met de taxi !

SolFly ziet het als zijn verantwoordelijkheid om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen, beheersen en te compenseren. Toerisme is en blijft voortdurend in ontwikkeling, wij zullen daarom ons beleid op het gebied van duurzaam toerisme blijven ontwikkelen, evalueren en waar nodig aanpassen. Meer informatie over onze organisatie vind je op deze pagina.

SolFly wenst u een prettige en duurzame vakantie toe!